Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    У Красилові суд зобов’язав настоятеля УПЦ (МП) звільнити храм для громади ПЦУ

    Красилівський районний суд задовольнив позов релігійної громади Свято-Воскресенського храму ПЦУ та зобов’язав попереднього настоятеля з УПЦ (що в єдності з МП) не чинити перешкод вірянам у користуванні святинею.

    Про це повідомили у Красилівській міській раді, опублікувавши рішення суду, пише Хм-Інсайд.

    “9 лютого Красилівський районний суд задовольнив позов релігійної громади Свято-Воскресенського храму ПЦУ та зобовʼязав Дунця Віталія Валентиновича не чинити перешкод релігійній громаді в користуванні приміщенням храму по вул. Василя Стуса, 12 в м. Красилів”, – йдеться в повідомленні.

    Зверненню до суду, як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, передував інцидент біля храму у червні 2023 року. Тоді декілька сотень місцевих мешканців прийшли до церкви, яку в травні було перереєстровано за ПЦУ, для першої молитви українською. Однак прихильники УПЦ МП не впустили їх у приміщення та відмовились покинути територію. Тож молебень українською священники ПЦУ провели біля воріт.

    Як відомо, 25 червня 2023 року прихильники УПЦ (МП) перешкоджали релігійній громаді Свято-Воскресенської церкви у місті Красилів, які зібрались для першого богослужіння українською.

    Найсвіжіше

    Популярне