П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Парафія УПЦ (МП) на Обухівщині долучилась до ПЦУ: відслужено перше богослужіння українською

    30 січня Церква Покрови Пресвятої Богородиці в селі Дерев’яна Обухівської громади на Київщині перейшла в управління місцевої релігійної громади ПЦУ.

    Рішення релігійної громади перейти з російської церкви в Православну Церкву України було прийнято ще 1 жовтня 2023 року на загальних зборах. Проте, до цього часу служба проводилась в приміщенні сільської ради, адже священик відмовився переходити і не пускав вірян до Храму, повідомляє “Обухів.інфо“.

    Тепер у свято Собору вселенських учителів і святителів, після оформлення всіх документів в державних органах реєстрації, віряни, в присутності правоохоронних органів, увійшли до храму.

    Цього дня в Храмі вперше звучали молитви українською мовою за участі жителів села і священників обухівського благочиння.

    Настоятель громади Покрови Божої Матері с. Дерев’яна священник Володимир привітав односельців з цією подією і запросив усіх до спільної молитви на богослужіння в недільні і святкові дні.

    Розповіла про подію жителька села Галина Западня у фейсбук і поділилась відео: “Ці дзвони розбудили сьогодні жителів с. Дерев’яни. В громаді свято, нарешті ми будемо проводити богослужіння в своєму храмі. Подякуймо один одному за проведену роботу”, – написала жінка.

    Нагадаємо, капелани ПЦУ молилися за перемогу України в Києво-Печерській лаврі. Також ще одна громада на Хмельниччині приєдналася до ПЦУ.

     

    Найсвіжіше

    Популярне