Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Історична православна церква знову відкривається в Бейрі, Мозамбік

    Митрополит Замбії Іоан та місцеблюститель Священної єпархії Мозамбіку очолили Архиєрейську Божественну Літургію в історичному храмі Пресвятої Трійці в Бейрі.

    Завершуючи Божественну Літургію, помітно зворушений, митрополит офіційно призначив о. Йоанніса Томаса новим священиком парафії. Розмірковуючи над багатою історією Церкви та грецької православної громади, він підкреслив їхній глибокий внесок у місцеву громаду, повідомляє orthodoxtimes.com

    У своєму слові митрополит, звертаючись до священика, наголосив на наступному:

    «З допомогою Божою та бажанням нашого Патріарха сьогодні ви починаєте нову духовну віху в історії цього місця. Ви будете служити своїй країні. Поле може здаватися голим і необробленим… Я впевнений, що ви оброблятимете його найкращим чином, оскільки це ваше місце, і я вірю, що ви докладете максимум зусиль».

    Митрополит також подякував присутнім у цей історичний момент, а особливо членам Грецької військово-тренувальної місії, які служать у регіоні Шімойо в Мозамбіку та беруть участь у місії Європейського Союзу.

    Новопризначений священик о. Йоанніс Томас, випускник філософії та вчитель, родом із Бейри. Він молодий, активний і кваліфікований священнослужитель, якому тепер доручено очолити новий початок для історичної церкви колись живої грецької православної громади, яка колись кипіла життям.

    Нагадаємо, відбулась лекція патріаршого диякона в Стамбулі про Вселенського патріарха.

    Найсвіжіше

    Популярне