Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпархія Америки прокоментувала цілеспрямовану дезінформацію в публікації ЗМІ

    Стосовно статті, опублікованої суботнім випуском грецької газети «Kathimerini» під назвою «Взаємодія з Елпідофором на Афоні – архієпископ Америки вважається небажаним для святої спільноти» після хрещення дітей одностатевої греко-американської пари, як зазначено в статті, пресслужба Архієпархії Америки прагне надати роз’яснення:

    Сьогоднішня стаття повторює ту саму навмисну ​​дезінформацію, яка спочатку була поширена десять днів тому (4 січня 2024 року) в нью-йоркській газеті з метою створення сенсацій, особливо в умовах поточного політичного клімату в Греції, передає orthodoxtimes.com

    Детально програма виглядає так:

    Як ми оголосили наприкінці 2023 року та повторили минулого тижня, архієпископ Америки Елпідофор разом із групою із сорока паломників із США має намір відвідати гору Афон з нагоди свята Богоявлення.

    18 січня паломництво розпочнеться з монастиря Ксенофонт, де архієпископ візьме участь у всенічному та архієрейській Божественній Літургії у Свято  Богоявлення, а також у водосвятті 19 січня.

    20 січня архієпископ разом із супроводом відвідає монастир Філофей, який є материнським монастирем великих монастирів, які покійний старець Єфрем заснував в Америці.

    У неділю, 21 січня, архієпископ очолить архієрейську Божественну Літургію у Філофеєвому монастирі. Того ж дня архієпископ і паломники відвідають монастир Пантократор, де вони залишаться, а 22 січня повернуться до Салонік, щоб продовжити візит.

    Слід зазначити, що Єврейська громада Салонік запросила архієпископа Америки на заходи до Дня пам’яті грецьких єврейських мучеників і героїв Голокосту, організовані спільно з регіоном Центральна Македонія. У рамках цих заходів 28 січня архієпископ Америки виступить головним доповідачем на заході, який відбудеться в Університеті Арістотеля в Салоніках. Єврейська громада Салонік оголосить архієпископа Америки почесним членом.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли про фейки навколо архієпископа Америки та мовчазну більшість у грецькій діаспорі.

    Найсвіжіше

    Популярне