Понеділок, 23 Вересня, 2024
Бiльше

    У Кременці митрополит Епіфаній звершив молебень за перемогу України

    Під час візиту до Тернопільсько-Кременецької єпархії предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній 29 грудня у Свято-Миколаївському соборі м. Кременця звершив молебень за перемогу України над агресором.

    Про це йдеться в новині на сайті ПЦУ.

    Нещодавно громада разом з храмом доєдналася до нашої великої церковної родини, і лише якихось двадцять днів тому тут вперше за 191 рік пролунала молитва рідною українською мовою. Відтепер – лунатиме завжди.

    «Ми, християни, покликані втілювати у своєму житті євангельський закон, який приніс нам втілений Господь Ісус Христос. І цей закон базується на любові. Серед нас повинна панувати любов, бо де є любов, там є єдність. Любов єднає, а зло руйнує. Руйнує людські стосунки, стосунки родинні, відносини між народами. І наслідки дії цього зла ми безпосередньо бачимо у своєму нинішньому житті. Тому ми повинні виявляти милосердя і добро, підтримувати, допомагати і не бути байдужими до ближніх, щоби здобути той духовний скарб, який понесемо у вічність», – зазначив митрополит Епіфаній.

    Спільно з предстоятелем також молилися митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, настоятель собору священник Вʼячеслав Савельєв, духовенство єпархії, захисники Батьківщини та численні віряни.

    Нагадаємо, священик УПЦ (МП) вивіз з церкви килимки після приєднання парафії до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне