Середа, 19 Червня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині віряни побились за храм, який належить ПЦУ після голосування парафії

    У Ладижині Вінницької області триває напружений конфлікт між прихильниками Української православної церкви (в єдності з Моспатріархатом) та громадою, яка вирішила долучитись до автокефальної Православної Церкви України (ПЦУ).

    Про це повідомляє видання naparise.

    Напередодні сталися сутички між вірянами обох церков, а мережею поширилося провокативне відео, на якому видно, як військові намагаються потрапити до Свято-Казанського храму у Ладижині, а жінки репетують та кличуть на допомогу “міліцію”.

    Громада на Вінниччині ухвалила рішення на загальних зборах 10 листопада долучитись до помісної церкви, проте віряни УПЦ (МП) на чолі зі священиком Євгенієм Воробйовим, знехтували думкою більшості та захопили приміщення. Священник УПЦ (МП) попри війну та загибель українців, відправив свого сина навчатися в Санкт-Петербургську духовну академію Моспатріархату.

    Сьогодні ранком, група вірян ПЦУ спробувала відновити справедливість, але стали свідками шоу вірян УПЦ МП. Відео інциденту миттю потрпили до медійників, пов’язаних з УПЦ (МП), аби ті тиражували «захоплення».

    Справжня сутність конфлікту полягає в тому, що приміщення храму вже захоплено проти волі більшості громади, але це не висвітлюється в ЗМІ, пов’язаних з УПЦ (МП).

    Сторони конфлікту вирішили «розрулити» ситуацію за порадою поліції, і тепер прихильники УПЦ (МП) продовжать контролювати храм, тоді як віряни ПЦУ будуть звертатися до суду.

    Юридично оформлені документи на культову споруду належать громаді ПЦУ, і суд вже виніс постанову, зобов’язуючи поліцію забезпечити їхнє законне користування. Тож у поліції погодились втрутитися у ситуацію за постановою суду, яка зобов’яже забезпечити користування законного власника – громаду ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне