Понеділок, 24 Червня, 2024
Бiльше

    Сквер у Києві можуть назвати на честь ученого Ігоря Козловського — опитування

    Жителі столиці можуть проголосувати за те, щоб один зі скверів у Подільському районі був названий на честь релігієзнавця, історика і громадського діяча, уродженця Донеччини Ігоря Козловського.

    Відповідне опитування стартувало в мобільному додатку “Київ Цифровий”.

    Мова про сквер на Подолі на розі вулиць Григорія Сковороди та Почайнинської. Локації планують присвоїти ім’я Ігоря Анатолійовича Козловського — відомого вченого, який побував у полоні бойовиків на Донбасі і не відмовився від своїх проукраїнських поглядів.

    Опитування триватиме до 31 грудня.

    Ігор Козловський був фахівцем із релігієзнавства та духовних систем. Він народився 16 лютого 1954 року у місті Макіївка Донецької області.

    27 січня 2016 року за проукраїнську позицію потрапив у полон до бойовиків “ДНР”, де його катували. Перебував у полоні до 27 грудня 2017 року. Звільнений з полону за обміном.

    Козловський є автором понад 50 наукових книг та понад 200 статей у словниках, енциклопедіях, наукових періодичних виданнях, а також поетичних збірок та прозових творів. Серед напрямків його роботи була релігійна ситуація на окупованих територіях Донбасу. Член НТШ в Україні, PEN, ініціативної групи “Першого грудня” та низки інших організацій. Науковець мав багато нагород та відзнак від українських та іноземних громадських і релігійних організацій.

    У віці 69 років помер український вчений, релігієзнавець Ігор Козловський. Релігієзнавиця Людмила Філіпович повідомила, що причиною смерті став серцевий напад.

    У вересні 2023 року з’явилась пропозиція назвати один зі скверів у Києві на честь Козловського. Ідею підтримав син ученого, Олександр.

    Найсвіжіше

    Популярне