Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    У росії митрополита РПЦ вітали діти у військовій формі з “пілотками”

    У одному з російських монастирів представники 6-го Загальновійськового округу окупантів (зс рф) зустрілися з митрополитом Кіріллом Російської Православної Церкви.

    Під час заходу діти у військовій формі з “пілотками” вітали високих гостей. Фото опубліковані на офіційній сторінці РПЦ.

    Вони виконали патріотичні та воєнні пісні, надіслали російським солдатам, що вбивають дітей в Україні, листи та рисунки. Також вручили медаль ‘За укріплення бойового співтовариства’ та гуманітарну допомогу для фронту.

    По-перше, використання дітей у військовій формі для привітання церковних єрархів некоректне з етичної точки зору, проте для Моспатріархату це вже “норма”, а не фарс.

    Ця ситуація породжує питання щодо відповідальності Кремля за використання дітей для політичних чи військових цілей. Військова форма й “пілотки” не є звичайним одягом для дітей, оскільки вони асоціюються з військовою справою, що може вразити їхню дитячу психіку та сприйняття світу. Використання дітей для підтримки політичних чи військових місій залишає питання щодо їхньої дійсної згоди та розуміння ситуації.

    По-друге, розміщення дітей у військовій формі може сприяти ранній мілітаризації свідомості та вихованню в них духу сліпої покори армії. Це суперечить завданням церкви формувати гуманістичні цінності. В самій РПЦ навпаки побудували спеціальний храм “війни” і навчають дітей з раннього віку, що треба “захищати” росію.

    Це може призвести до політизації дітей та перетворення їх на символи політичних чи військових амбіцій путінського режиму. Це може вплинути на психологічний стан дітей, роблячи їх учасниками ситуацій, які вони можуть не повністю розуміти.

    По-третє, сам факт участі дітей у такому заході може бути витлумачений як пропаганда залучення неповнолітніх у військову сферу.

    Нагадаємо, російські слідчі оголосили в розшук українців, які оголосили в розшук очільника РПЦ. Також російський депутат вважає, що РПЦ – один із найефективніших інститутів держави.

    діти в рф

    Найсвіжіше

    Популярне