Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський: Єгипет — це вінець Африки, а Бурунді — дорогоцінний діамант Центральної Африки

    У вівторок, 28 листопада, в кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці в Бужумбурі відбувся молебень та прийом патріарха Феодора.

    Цю подію вшанували своєю присутністю митрополити Бурунді та Руанди Інокентій, Даниїл Аксумський та єпископ Східної Уганди Сильвестр, повідомляє orthodoxtimes.com

    Під теплий прийом святого духовенства та православних вірян розпочався радісний хресний хід. Митрополит Бурунді і Руанди Інокентій подякував Почесному консулу Греції, Президенту грецької громади Бужумбури, духовенству та народу за теплий прийом, який вони надали патріарху.

    Патріарх Феодор подякував президенту Республіки Бурунді Еварісту Ндайшіміє за теплий прийом. Він висловив мету свого візиту: плекати і зміцнювати своїх духовних дітей, духовенство і народ, а також черпати сили з їхньої присутності.

    Далі він похвалив Єгипет і Бурунді, порівнявши Єгипет з короною Африки, а Бурунді – з дорогоцінним діамантом Центральної Африки. Він підкреслив стійкість нації до минулих випробувань і наголосив на колективній силі у поширенні християнських чеснот любові і терпіння. Патріарх Феодор помолився за прогрес і процвітання країни, побажавши подальшої консолідації православної віри в Бурунді.

    Після цих урочистостей Патріарх переїхав до нового адміністративного центру єпископату, де звершив мале освячення та інавгурацію, радіючи цьому знаменному для Помісної Церкви досягненню, яке стало можливим завдяки значному внеску грецької громади Бужумбури.

    Крім того, патріарх відвідав офіс грецької громади Бужумбури, де провів плідну дискусію з консулом Греції паном Георгіосом Кукулісом та членами громади. На завершення дня патріарх відвідав прийом, влаштований Послом Єгипту в Бурунді Ясером Елатаві.

    Продовжуючи свою подорож у середу, 29 листопада, Александрійський Патріарх вирушив за межі міста, відвідавши громаду Гіханга. Там він освятив храм святих Афанасія Великого та Іоанна Богослова в Гіханге, оголосивши про плани будівництва школи та клініки для задоволення освітніх та медичних потреб громади. Патріарх висловив подяку Патріарху Румунському Даниїлу, священикам о. Даниїлу та о. Віктору, а також архієпископу Інокентію за їхню самовіддану допомогу Священній Митрополії Бурунді.

    На завершення дня патріарх очолив Велику вечірню з нагоди свята святого апостола Андрія Первозванного в кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці.

    Найсвіжіше

    Популярне