Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Господь допоміг нашому народу тоді, допоможе і тепер

    Митрополит Епіфаній в проповіді до свята Введення в храм Пресвятої Богородиці зазначив: “Як Всевишній у минулому допоміг нашому народу зберегти гідність та свободу, так допоможе і тепер, за це ми молимося в наших храмах, заради цього боремося і працюємо”.

    Про це повідомляє pomisna.info

    Митрополит наголосив, що Господь неодноразово допомагав українському народу у вирішальні моменти історії. Він згадав про початок революцій біля стін Михайлівського Золотоверхого собору в Києві.

    “Окрім церковного свята нині ми маємо також свято нашого українського народу – День Гідності і Свободи, який нагадує про події двох наших революцій. І обидві вони мали свій початок від стін Михайлівського Золотоверхого собору, від цього величного відновленого храму. В запалі богоборства і зневаги попереднє покоління знищило храм цей, думаючи самим царювати на землі – без Бога і віри в Нього. Але замість царства отримало воно неволю, рабство, терор і страждання”, – сказав єрарх.

    Митрополит Епіфаній закликав у часи війни не забувати про Бога і покладатись на Нього, адже це обітниця, яка неодмінно збудеться. Він висловив віру, що Господь і нині допоможе Україні зберегти суверенітет.

    Найсвіжіше

    Популярне