П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Єпископ Команський Михаїл відзначає 3-тю річницю від дня архієрейської хіротонії

    8 листопада Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл відзначає 3-тю річницю від дня архієрейської хіротонії.

    Нагадаємо, що посвячення Владики Михаїла відбулось в історичному Константинополі 8 листопада 2020 року у храмі Святих небесних Сил безплотних у Константинополі. У його хіротонії, яку очолив Вселенський Патріарх Варфоломій, взяли участь єрархи Константинопольського Патріархату і новоутвореної на той час Православної Церкви України.

    Ця подія вивела на новий рівень взаємовідносини між Цервою-Матір’ю і її Українською донькою. Ніколи досі в українській історії екзархи Константантинополя, які звершували своє служіння на українській землі, не мали такого високого сану. Тому висвячення тоді ще архімандрита Михаїла стало подією епохального масштабу, яке вкотре засвідчило турботу і піклування Вселенського Престолу за нашою Батьківщиною.
    І доказом цьому стали ці роки наполегливого і жертовного служіння Екзарха, яке припало на важкий, але доленосний для українців час. У цей важкий період наш народ по-особливому відчуває любов Матері-Церкви, її підтримку і постійну молитву, яка лине з Фанару і Київської Ставропігії – величної Андріївської Церкви. Не може бути і сумніву, що такими щирими молитвами і мужністю наших воїнів, Господь дарує Україні довгоочікувану Перемогу!

    У річницю хіротонії редакція Духовного Фронту хоче побажати Його Преосвященству кріпостей духовних і тілесних сил, міцного козацького здоров’я, незліченних і невичерпних Божих благословінь! Щоб ще довго Владика Михаїл тримав у своїх руках архіпастирський жезл і вів свою паству дорогою Христової істини і Євангельської правди до вічного і блаженного життя у Царстві Божому.

    Многих і благословенних років життя і служіння під вільним і незалежним Українським Небом! ΕΊΣ ΠΟΛΛΆ ΈΤΗ, ΔΈΣΠΟΤΑ

    Найсвіжіше

    Популярне