Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Сила віри: Свідомий акт людської волі, – митрополит Епіфаній

    Митрополит Епіфаній, предстоятель Православної церкви України, висловив свої думки про віру. Він зазначив, що сила віри полягає в свідомому акті людської волі, коли людина дає згоду на дію, яка відбувається щодо неї самої. Він поділився двома прикладами з Євангелія, де Ісус зцілив хвору жінку та воскресив дівчину. Обидва ці приклади підкреслюють, що віра людини грає велику роль у тому, як Бог може діяти в її житті.

    “…коли йдеться про людину, яка має в собі образ Творця, має свободу волі та вибору – Бог не звершує з нею того, чого людина не приймає. І сила віри – це є свідомий акт людської волі, коли людина дає згоду на дію Творця щодо неї самої”, – йшлось у проповіді, цитує сайт ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній наголосив на важливості віри в житті людини і її ролі в формуванні особистості. Він також підкреслив, що віра є важливою складовою частиною духовного життя людини.

    “Істинне чудо Боже завжди є даром і двосторонньою взаємодією Творця з творінням. Господь подає, а людина приймає через силу віри. І саме на цій силі віри, яка стає містком між Богом і людиною, між Творцем і сотвореним, наголошує Христос”, – зазначив предстоятель ПЦУ.

    Митрополит T закликав вірити, відкривати серця для Бога та довіряти Йому. Віра стає мостом між Богом та людиною і дозволяє сприяти дії Божій в житті. Він закінчив проповідь зі словами про те, що слід наслідувати приклади віри, поданих у Євангелії, і бачити чудеса Божі в своєму житті.

    Нагадаємо, єпископ Хмельницький взяв участь в дипломатичному форумі. Там зачитав звернення Предстоятеля ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне