Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    СБУ заблокувала секту «АллатРа». Її керівництву закидають держзраду

    Служба безпеки і поліція провели серію із 74 обшуків у 20 осередках секти «АллатРа» і готують підозри її керівництву.

    Пресслужба СБУ повідомила про нейтралізацію секти і наявність доказів її роботи на спецслужби росії.

    Під час обшуків в осередках секти та у помешканнях її адептів на Київщині, а також у Львівській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Волинській, Сумській та Харківській областях знайшли проросійську пропаганду, літературу, зброю та вибухівку.

    За даним слідства, учасники секти виправдовували збройну агресію росії, просували ідею створення «союзу слов’янських народів» під керівництвом Москви та закликали обстрілювати українську цивільну інфраструктуру.

    Секта просуває свої ідеї через мережу власних медіа, інтернет-ресурсів, Telegram-каналів та TikTok. Керівництво секти за підробленими документами виїхало до Євросоюзу ще навесні 2022 року, звідки і продовжує вести діяльність. За даними правоохоронців, у секти є осередки не тільки у кожній області України, а й в ЄС, США, Азії, Білорусі та росії.

    Лідеру організації повідомили про підозру одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу — державна зрада (ч. 2 ст. 111), створення злочинної спільноти (ст. 255), пропаганда комуністичного тоталітарного режиму (ст. 436-1) та виправдовування збройної агресії рф проти України (ст. 436-2). Іншим п’ятьом організаторам готують такі ж самі підозри.

    Зловмисникам загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Розслідування триває.

    Найсвіжіше

    Популярне