Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) незаконно користується майном Єлецького монастиря, – рішення суду

    УПЦ (в єдності з МП) незаконно і без будь-якої правої підстави користується майна Єлецького монастиря.

    Про це повідомили в Господарському суді Чернігівської області, погодившись з позицією Міністерства культури та інформаційної політики України, передає УНН.

    Господарський суд Чернігівської області прийняв рішення за позовом Управління Чернігівської єпархії УПЦ (МП) до Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів Стародавній». Згідно з судовим рішенням УПЦ МП незаконно користується майном Єлецького монастиря.

    «Суд прийняв рішення за позовом Управління Чернігівської єпархії Української православної церкви до Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів Стародавній», яким відмовлено в задоволенні позовних вимог щодо визнання договору поновленим» – суд погодився з позицією Міністерства культури та інформаційної політики України, що договір про строкове спільне безоплатне користування комплексом споруд від 2016 року не вважається поновленим.

    Таким чином, «з 15 вересня 2021 року і по даний час Управління Чернігівської єпархії УПЦ незаконно і без будь-якої правої підстави користується державним майном», – зазначають у МКІП.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ в Дніпрі вшанував памʼять полеглих захисників Батьківщини.

    Найсвіжіше

    Популярне