Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій звершив Богослужіння у Монако

    У суботу вранці, 21 жовтня Вселенський патріарх Варфоломій очолив Божественну Літургію, яка відбулася у Святій Каплиці Матері Божої в Монако.

    На Божественній Літургії були присутні Прем’єр-міністр Князівства Монако пан П’єр Дарту та міністр внутрішніх справ пан Патріс Челларіо, посол Греції у Франції пан Дімітріос Зевелакіс, почесні консули Греції та Туреччини в Монако, архонти Великої Церкви Христової, Рада Директорів Грецької Громади в Князівстві та безліч вірних, повідомляє orthodoxtimes.com

    Вселенського патріарха Варфоломія тепло привітав і звернувся до нього місцевий пастир та митрополит Франції Дімітріос, а Патріарх Варфоломій у своїй офіційній промові висловив радість з приводу свого першого візиту до Князівства.

    Опівдні Вселенський патріарх взяв участь у трапезі, організованій на його честь грецькою громадою Монако. Патріарха привітала президент громади пані Софія Вахарі-Цувелекакі, яка також подарувала йому сувеніри.

    Рано вдень Вселенський патріарх та його супровід вилетіли приватним рейсом з аеропорту «Лазурний берег» з Ніцци до Константинополя, де їх прийняв патріарший Уповноважений, Старійшина Митрополит Апостол Деркойський разом із Великим протосинкелом архімандритом Феодором.

    Нагадаємо, вчора була 32 річниця обрання Варфоломія на патріарший престол Вселенського патріархату.

    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне