Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Настоятеля подвір’я РПЦ у Софії депортували через «загрозу національній безпеці»

    Архімандрита РПЦ Вассіана (Змеєва) та ще двох священнослужителів через “загрозу національній безпеці” Болгарії вислали з країни. Змеєв обіймав посаду настоятеля подвір’я московського патріархату в Софії.

    Про це повідомляє болгарська служба «Радіо Свободи» із посиланням на Державне агентство національної безпеки та посольство росії в Болгарії.

    У болгарській спецслужбі зазначили, що вони отримали дані, що один громадянин росії та двоє громадян Білорусі втілювали «різні елементи гібридної стратегії російської федерації для цілеспрямованого впливу на суспільно-політичні процеси в Республіці Болгарія на користь російських геополітичних інтересів».

    Усім трьом заборонили в’їзд до Болгарії на 5 років.

    У посольстві рф у Болгарії сказали, що обурені рішенням болгарської влади видворити настоятеля подвір’я РПЦ та ще двох служителів храму святителя Миколи Мирлікійського в Софії «грубими та кричущими діями».

    Так також заявили, що нинішнє керівництво Болгарії «поставило перед собою завдання зруйнувати не лише суспільно-політичні та культурно-гуманітарні зв’язки між державами, а й розірвати відносини між сестринськими російською та Болгарською православними церквами».

    Посол рф у Болгарії Елеонора Митрофанова розповіла пропагандистському агентству «ТАСС», що архімандрита Вассіана та двох служителів «посадили в поліційну машину та відвезли додому, щоб вони могли зібрати речі, потім відвезли до церкви, а потім до кордону з Сербією».

    Нагадаємо, раніше з Північної Македонії втретє за півтора року вислали дипломатів рф і заборонили в’їзд одному архімандриту РПЦ – Вассіану (Змеєву). Рішення ухвалили після того, як компетентні органи повідомили, що дипломати порушують Віденську конвенцію про дипломатичні відносини.

    Найсвіжіше

    Популярне