Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    До ПЦУ долучилась парафія на Полтавщині

    УПЦ (МП) поступово втрачає популярність і підтримку по всій Україні. У Селі Чорнухи Полтавської області відбулись збори релігійної громади на яких парафіяни голосували за приєднання до Православної Церкви України.

    124 людини проголосували за об’єднання з Православною Церквою України, повідомляє Духовному Фронту України власне джерело із місця подій.

    Жодна людина не проголосувала проти приєднання до автокефальної Церкви. Також ніхто з присутніх не утримався від голосування.

    Село Чорнухи відоме тим, що в ньому народився відомий письменник і філософ Григорій Сковорода.

    Після голосування було ухвалено внесення змін до статуту релігійної громади в новій редакції, а також внесення змін про зміни статути парафії в держреєстр.

    Приєднання до ПЦУ цілої релігійної громади є важливим кроком на шляху до єдиної Помісної Православної Церкви в Україні. Це також свідчить про те, що люди в селах все більше підтримують ідею незалежної української Церкви від Московського патріархату.

    Цікавим є той факт, що голосування відбулося одноголосно, без жодного голосу “проти”. Це демонструє міцну позицію громади щодо свого вибору.

    У контексті загальної тенденції до збільшення чисельності ПЦУ, події в Чорнухах можна розцінювати як позитивний сигнал для подальшого поширення та зміцнення автокефальної церкви в українському суспільстві. Це також сприятиме об’єднанню українців у єдиній Помісній Церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне