Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ закликав дотримуватися цивілізаційного вибору князя Володимира

    28 липня глава УГКЦ Святослав Шевчук взяв участь у заході з нагоди Дня Української Державності, що відбувся на Михайлівській площі в Києві за участю представників державної влади. Архиєпископ дав коментар для телемарафону “Єдині новини”.

    “Наша Церква сьогодні закликає вірних відновити свої хрещальні обіти. Тобто відректися сатани та його служіння і пообіцяти жити разом із Христом. Це означає бути свобідним, — свобідним від злого і бути вільним, щоб чинити добро. Це — цивілізаційний вибір святого князя Володимира.”, – пояснив верховний архієпископ.

    Як повідомляє сайт УГКЦ, Блаженніший Святослав зазначив, що три свята, які ми нині відзначаємо, взаємно одне одного пояснюють. Український народ згадує свого хрестителя та його особистий вибір хрещення. За словами Святослава, хрещення означає входження людини в таїнство смерті й воскресіння Ісуса Христа.

    «Той народ, який вірить у воскресіння, розширює свої горизонти, уміє перемагати смерть, і тоді ці вічні цінності стають змістом його сьогодення. Це — зміст святкування хрещення Русі-України, — розповів Глава Церкви. — А державність в умовах воєнного стану, яку ми виборюємо ціною нашого життя та кров’ю нашого війська — це щось, що вимагає вміти бачити майбутнє, бачити те, що сила Божа, як каже Павло, інколи виявляється навіть у наших немочах. Ми нині здатні перемагати силою воскреслого Спасителя. Цивілізаційний вибір князя Володимира — це той вибір, який сьогодні ми мусимо пригадати, його святкувати і ним жити», – заявив архієрей.

    Нагадаємо, глава УГКЦ з нагоди Хрещення Русі закликав українців відновити хрещальні обіти.

    Найсвіжіше

    Популярне