Вівторок, 18 Червня, 2024
Бiльше

    Петиція про розірвання договорів з УПЦ (МП) в Запоріжжі набрала необхідну кількість голосів

    Майже доба знадобилася запоріжцям, щоб проголосувати за петицію про розірвання всіх договорів міста Запоріжжя з запорізькою єпархією УПЦ (в єдності з МП).

    На сьогодні петиція набрала 756 голосів. До кінця голосування ще залишилося 57 днів. Депутати мають розглянути її на комісії, а вже потім відбудеться голосування на черговій сесії Запорізької міськради.

    У петиції, Ольга Котузняк  вимагає від міської влади Запоріжжя прийняти рішення щодо розірвання всіх договорів, укладених між Запорізькою міською радою, запорізькою міською територіальною громадою, міськими структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами і підприємствами та Українською православною церквою в єдності з Московським патріархатом.

    Ці рішення мають включати розірвання усіх видів договорів, де сторонами є органи місцевого самоврядування, комунальні організації міста Запоріжжя та УПЦ (МП) і всі її структурні підрозділи.

    Варто зазначити, що митрополит УПЦ (МП) в Запоріжжі Лука (Коваленко) неодноразово висловлював проросійські погляди. Зокрема він виступив проти повної незалежності УПЦ МП. Також Коваленко є фігурантом «Миротворця» і оголосив голодування через виселення УПЦ (МП) із Лаври. Коваленко продовжує поминати патріарха Московського Кіріла (Гундяєва), який благословив російські війська на вбивство українців, як свого очільника.

    Найсвіжіше

    Популярне