Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Архімандрит Романос: “Розкол” російської та сербської “теології” загрожує душам і національній незалежності країн

    Архімандрит Вселенського патріархату Романос (Анастасіадіс), заявив, що “розкол” у єретичному російському та сербському “богослов’ї” – це все, що не підкоряється авторитарним та імперіалістичним претензіям Московії та Белграда відповідно.

    Архімандрит Романос, висловив своє занепокоєння стосовно “російського світу”, який втілює російську та сербську псевдотеологію, що не відповідає православним теологічним принципам. Замість цього, ці єретичні рухи втілюють ідеологію з світськими та геополітичними мотивами, що загрожує основам православної віри та національній незалежності країн.

    Архімандрит закликав вірян у незалежних країнах, де ще діє протиправна юрисдикція цих світських церков, відвернутися від цих єретичних рухів і шукати справжній вихід у материнську Православну Церкву Христову.

    «…з російською та сербською псевдорелігійною ідеологією “русского мира”, з одного боку, та “святотатством”, з іншого, під загрозою опинилися не лише безсмертні душі та спасіння людей, але й національне існування та незалежність суверенних держав, які досі толерують зрадницькі дії російських та сербських агентів у рясах», – підсумував він.

    Нагадаємо, в Інституті вивчення війни переконані, що РФ використовує релігію як зброю у війні проти України — ISW.

    Найсвіжіше

    Популярне