Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Радикали напали на Гефсиманський храм в Єрусалимі під час недільної служби (ВІДЕО)

    Єрусалимський Патріархат в особі патріарха Феофіла III разом зі Священним Синодом і Братством Гробу Господнього, духовенством і віруючими засуджує жахливий теракт, що стався під час недільного богослужіння від рук двох ізраїльських радикалів, який був спрямований проти храму Гробу Господнього в Єрусалимі, де знаходиться Гріб Діви Марії.

    Як повідомляє orthodoxtimes, патріархія також засуджує спробу завдати фізичної шкоди архиєпископу Йоакиму, який очолював богослужіння, а також напад на одного зі священників храму.

    Єрусалимська патріархія засуджує цей жорстокий злочин, який стався під час Великого посту, під час підготовки до святкування Пасхи, особливо до Великої Світлої Суботи, яка стала маркером страждань для християн внаслідок фізичних обмежень, запроваджених владою, щоб перешкодити їм дістатися до храму Гробу Господнього, щоб здійснити своє Богом дане право на богослужіння.

    Патріархія також підкреслює, що терористичні напади радикальних ізраїльських угруповань на церкви, кладовища та християнську власність, а також фізичні та словесні образи проти християнського духовенства стали майже щоденним явищем, яке, очевидно, зростає під час християнських свят.

    Ця жахлива ситуація не викликала жодної належної реакції, ні на місцевому, ні на міжнародному рівні, попри заклики, прохання і протести з боку Церков Святої Землі. Зараз до болю зрозуміло, що автентична християнська присутність на Святій Землі перебуває у великій небезпеці.

    Патріархія стверджує, що напади на християнські святині, майно, спадщину та ідентичність є порушенням міжнародного права, яке прямо закликає до захисту релігійних об’єктів в Єрусалимі та наголошує на необхідності поважати це основне право людини на вільне віросповідання.

    Патріархія зазначає, що Єрусалим є містом, надзвичайно важливим для всіх християн з часів Ісуса Христа. Святе місто є свідком найважливіших подій християнської історії, які глибоко вкорінені в християнській вірі. Ці факти посилюють християнський зв’язок і прив’язаність до цього міста, яке ми, християни, наші церкви, святі місця та спадщина, вважаємо невіддільною складовою його різноманітної історії, сьогодення та майбутнього.

    Цей напад на храм Гробу Господнього в Єрусалимі є жорстоким терористичним злочином, який не може бути виправданий за жодних обставин. Єрусалимська патріархія закликає міжнародне співтовариство негайно втрутитися, щоб забезпечити безпеку і захист християн Єрусалиму та їхніх святинь, включаючи Храм Гробу Господнього, які піддаються жахливим формам порушень і нападів з боку радикальних ізраїльських організацій.

    Патріархія також вимагає вжити необхідних правових заходів проти всіх причетних до терористичних злочинів проти будь-якої святині.

    Exit mobile version