Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    У Кропивницькому переобрали запобіжний захід підозрюваному у розпалюванні ворожнечі секретарю УПЦ (МП)

    Замість цілодобового – домашній арешт з 22 вечора до 6 ранку: у Кропивницькому підозрюваному у розпалюванні ворожнечі секретарю єпархії Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) Роману Кондратюку переобрали запобіжний захід.

    Скаргу розглянули в апеляційному суді Кропивницького. Знімати підозрюваного заборонив його захисник Сергій Галушко. Він просив суд скасувати ухвалу Ленінського суду щодо запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, передає “Суспільне”.

    Прокурор Сергій Ожог наполягав на цілодобовому домашньому арешті.

    “У справі наявні реальні ознаки суспільного інтересу, які, попри презумпцію невинуватості, переважають принцип поваги до особистої свободи підозрюваного. При цьому прошу суд оцінити суворість можливого покарання Кондратюку і визнати за реальну небезпеку можливості його ухилення від правосуддя у разі застосування більш м’якого запобіжного заходу, ніж цілодобовий домашній арешт”.

    Під час засідання колегія суддів задовольнила скаргу захисника.

    “Обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Покласти наступні обов’язки: забороняти залишати постійне місце проживання з 22.00 до 06.00 наступного дня. У разі необхідності, з дозволу слідчого прокурора, відвідувати медичні установи для проходження лікування та обстежень, прибувати за кожною вимогою прокурора до слідчого прокурора або суду, не відлучатись за межі Кіровоградської області без дозволу слідчого прокурора або суду”, – зачитала вирок суддя Віринея Кабанова.

    “Дана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, що являє собою “Вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання ворожнечі та ненависті”, – сказав прокурор. – Максимальний термін покарання, у разі доведення вини, до трьох років позбавлення волі. Контроль за виконанням ухвали, тобто поведінкою підозрюваного, покладено на поліцію”.

    “Як я можу бути незадоволений, коли судом задоволена моя апеляційна скарга? Логічно те, що ми просили, судом було задоволено, – сказав адвокат Сергій Галушко. – Тепер Роман Кондратюк зможе ходити на роботу? – На служіння, так”.

    Досудове розслідування у цій справі триватиме до 28 лютого. Після цього прокуратура скерує в суд обвинувальний акт.

    Найсвіжіше

    Популярне