Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха передав Євангеліє-апракос для духовних потреб УПЦ США

    Екзарх Вселенського Патріарха в Україні, єпископ Команський Михаїл (Аніщенко) передав частину накладу Євангелія у форматі-апракос архієпископу УПЦ США Даниїлу Зелінському  для потреб духовенства Української Православної Церкви США.

    Першими примірники богослужбового Євангелія отримають парафії, в яких наразі духовно окормляються православні українці, які були змушені виїхати з України внаслідок неспровокованої російської агресії, повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    Під час передачі книг, екзарх висловив особливу вдячність архієпископу Даниїлу та предстоятелю УПЦ США, митрополиту Антонію Щербі за сприяння в поширенні слова Божого українською мовою.

    Як зазначав архієпископ Даниїл, це Євангеліє, видане завдяки спільній співпраці Ставропігії і УПЦ США, дасть змогу донести слово Боже не тільки воїнам на передовій, але і людям доброї волі, українцям чи то в Україні, чи то за кордоном.

    “Ми несемо з вами спільну відповідальність за те, яким чином опікуємося нашим народом”, – зазначав архієпископ Даниїл.

    Варто зазначити, що це перше за кілька століть Євангеліє-апракос українською є новим вдосконаленим перекладом з грецької, видане в православному середовищі для богослужбового вжитку за прикладом грецької літургійної традиції.

    Нагадаємо, презентація Євангелія-апракосу відбулась 27 січня у Ставропігії Вселенського Патріархату. Євангеліє-апракос видане за фінансової підтримки УПЦ США в кількості 1000 примірників і розповсюджується безкоштовно.

    Exit mobile version