Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти утискають представників усіх конфесій, окрім УПЦ (МП)

    Окупанти здійснюють тиск на представників релігійних конфесій, окрім церкви Московського патріархату, на тимчасово окупованих територіях.

    Зокрема, росіяни закривають церкви протестантських конфесій, повідомив Центр національного спротиву (ЦНС), який створили Сили спецоперацій Збройних сил України 26 січня, передає “Гордон”.

    Росіяни відібрали будівлю церкви християн віри Євангельської в Мелітополі – пастору спочатку видали дозвільні документи, але потім просто захопили приміщення й забрали ключі, ідеться в повідомленні.

    У ЦНС зазначили, що в місті майже не залишилося чинних протестантських церков, оскільки більшість із них експропріювали окупанти для своїх потреб. Схожа ситуація і в інших захоплених населених пунктах.

    Раніше росіяни почали займатися “інтеграцією” церков на тимчасово окупованих територіях, у межах якої в регіоні залишаться лише підконтрольні Кремлю церкви, зазначають у повідомленні. Цим займається ГО “Російська асоціація захисту релігійної свободи”, яку фінансують коштом грантів президента Росії.

    “Фактично організація займається ревізією майна інших конфесій, аби надалі знищити всі протестантські рухи, помісну православну церкву України та мусульманські осередки, які не підконтрольні духовному управлінню мусульман Росії. Аналогічну політику Москва вже відпрацювала свого часу у Криму”, – наголосили у ЦНС.

    Exit mobile version