Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ вперше помолився з українською громадою в Данії

    Перше богослужіння для української православної громади в Данії здійснив у п’ятницю, 6 січня, єрей Православної Церкви України Сергій Бережной.

    Про це повідомляє українська громада з місця події, передає LB.ua.

    Подія відбулася на заході країни, в Ютландії, де сконцентрована велика кількість православних українців. Частина з них проживає тут постійно, але багато знайшли в Данії прихисток нещодавно – після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

    “Сьогодні щонайменше 2,2 млн. українців втратили свої домівки, роботу, відчуття безпеки і перебувають далеко від Батьківщини. За благословення предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія священники зараз відвідують українців за кордоном, щоб дати їм можливість сповідатися, причаститися, відчути турботу, підтримку та єдність, – розповідає о. Сергій Бережной. – Я щасливий вітати православну громаду в Данії наприкінці Різдвяного періоду і розділити з ними радість свята і силу спільної молитви за перемогу України”.

    Під час богослужіння отець Сергій також передав слова вдячності від Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Епіфанія Її величності Королеві Маргрете II, уряду, народові Королевства Данія і представникам Лютеранської Церкви за підтримку українців.

    У програмі візиту представника Православної Церкви України також запланована екуменічна молитва в Кафедральному соборі Копенгагена за припинення військової агресії росії і мир в Україні. У суботу, 7 січня, в соборі Божої Матері разом з вірянами та представниками влади молитимуться представники багатьох Церков Данії. Очолить релігійний захід о. Сергій Бережной.

    Після цього священник здійснить богослужіння в Троїцькому храмі Копенгагена під час якого українці також зможуть сповідатись і причаститися.

    До організації релігійних подій в Данії долучилися: Національна рада церков Данії, Міжцерковна рада Євангелічно-лютеранської церкви Данії за підтримки Асоціації українців в Данії.

    Exit mobile version