П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    Вихованці недільної школи ставропігійного собору ПЦУ створювали писанки з митрополитом

    28 квітня, у Вербну неділю, у недільній школі Спасо-Преображенського ставропігійного собору ПЦУ в Києві, настоятелем якого є митрополит Олександр (Драбинко), відбувся майстер-клас з виготовлення писанок.

    Як повідомляється у дописі владики у Facebook, разом із секретарем Київради Миколаєм Павленком він привітав вихованців недільної школи зі святом та вручив їм солодкі гостинці.

    “Недільна школа діє при соборі понад 5 років. Дітки віком від 5 до 14 років вивчають Святе Письмо, беруть участь у богослужіннях, майстер-класах тощо. Запрошуємо всіх бажаючих на заняття”, – зазначив митрополит Олександр.

    Писанкарство як унікальна українська традиція розпису крашанок візерунками походить ще з дохристиянських часів. Нині цю культурну спадщину передають новим поколінням, зокрема в недільних школах при храмах.

    Долучившись до майстер-класу з писанкарства у Вербну неділю, митрополит Олександр мав змогу підтримати юних вихованців свого ставропігійного Спасо-Преображенського собору в прагненні пізнати витоки великодніх традицій та української самобутності.

    Exit mobile version