Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    У Львові освятили різдвяну шопку, яку передадуть військовим на фронт

    25 грудня у Музеї народної архітектури та побуту “Шевченківський гай” у Львові відкрили та освятили різдвяну шопку для військових. Її передадуть на Схід України. Про це повідомили на Facebook-сторінці музею.

    Подія стартувала о 15:00. Після колядок та вертепу на головній галявині освятили різдвяну шопку. Невдовзі її передадуть військовим, які служать на КПП поблизу Костянтинівки, що на донецькому напрямку.

    До створення шопки долучилися художники музею. Серед них іконописець та керівник науково-освітнього скансену Роман Зілінко.

    “Один з наших друзів служить біля Костянтинівки, на Донецькому напрямку. І він звернувся з тим, щоби зробити шопку для Костянтинівки, останнього цивільного міста перед фронтом, й принести атмосферу свята і для наших воїнів, які там служать, і для місцевих мешканців, які навіть зараз повертаються туди на свята”, — каже Роман Зілінко.

    За його словами, в Україні цьогоріч ніби знову повторюється різдвяна історія.

    “Марія з Йосифом змушені бути поза домом, і Марія народжує Христа як, сказали б зараз, переміщена особа. Ця історія є ще ближчою, актуальнішою і дає можливість знайти паралелі в теперішньому житті: багато хто змушений святкувати поза домом або в знищеному будинку, або не разом з родиною”, — додає іконописець.

    Exit mobile version