Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Там можуть бути люди, які працюють на РФ – секретар РНБО про обшуки в лаврі

    Під час обшуків у Києво-Печерській лаврі правоохоронці знайшли певні документи і певних громадян, швидше за все громадян Російської Федерації.

    Про це розповів Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки та оборони України, британському виданню The Guardian.

    Нагадаємо, у Києво-Печерській лаврі, якою користується Українська православна Церква (в єдності з Московським патріархатом), СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та “сумнівних” громадян РФ.

    «Ми не будемо зараз говорити про гроші, — сказав Данілов. Там знайшли певні документи. І там були знайдені певні громадяни… швидше за все громадяни Російської Федерації. І тепер ми намагаємося з’ясувати, що вони там роблять і чому вони там опинилися».

    Данілов додав, що розслідування все ще знаходиться на дуже делікатній стадії. «Можу лише сказати, що певні інституції здійснюють дії, яких немає в їхніх статутах. Вони не зможуть цього робити», – сказав секретар РНБО.

    За його словами, неважливо, чи це цивільні, чи релігійні, чи інші установи, це питання національної безпеки нашої країни. І багато років ми закривали очі на те, що відбувається.

    «Будь-яка релігійна справа завжди складна і не така вже й проста. Це досить складно і вимагає багато уваги», – наголосив Данілов. Потрібно розділити релігію і мирних громадян, які мають певні посади в церкві, які, можливо, можуть працювати на державу-агресора».

    Exit mobile version