П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП визнали, що у Лаврі справді співали про «дзвони над росією»

    14 листопада архієпископ УПЦ МП Іоана (Черепанов) визнав, що у Києво-Печерській Лвірі справді співали про «дзвони над росією, пробуждаетса матушка Русь».

    Він опублікував коментар намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Лебедя) про скандальне відео.

    «Так, таке було. На жаль. Шкода, що співці після півроку страждань, які принесла нам Росія, такі нерозбірливі у своєму репертуарі. Перепрошую у тих, кого ввів в оману своєю думкою, що запис – це змонтований фейк», – написав архієпископ Іона (Черепанов).

    У відеозаписі, митрополит УПЦ МП Павло каже, що «сьогодні буде строга заборона отця Захарія звершувати ці Літургії, а також звершувати молебні».

    Водночас Павло каже, що «молебні допомагають багатьом людям і до нього приходять всі і він приймає всіх без вибору», але «є ті кому неприємно, що він молиться».

    Павло переконує, що вони «моляться за мир у всьому світі» і «за всіх православних людей».

    «Війна це страшне горе. Так напали. Розрушено багато і сьогодні ми в храмах повинні молитись про одне – про мир в нашій державі, про збереження наших кордонів, щоб не гинули наші і молоді люди і похилого віку і щоб як можна скоріше Господь зупинив зло», – переконує Павло і додає, що УПЦ МП, на його думку є церква «канонічна і свята».

    «Я ще раз вдячний всім нашим віруючим Києво-Печерської Лаври. Всім православним християнам України в Україні, які знаходяться за межами України по різним причинам, я бажаю терпіння. Посильте молитву, щоб Господь врозумив тих безчинців і врозумив тих які дають привід для сьогоднішньої розмови і цього неприємного для мене і для всіх прикладів в нашому житті», – підсумував митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь).

    Після митрополита Павла на відео також виступив якийсь священник УПЦ МП, який запевнив, що це було приватне богослужіння біля ікони Богородиці і священник «був зайнятий», тому «не чув що співають активісти».

    Він каже, що найближчим часом збереться Собор Лаври і вирішить кому дати яке покарання і «кому із лаврських насельників донести що те, що ми зараз разом з народом переживаємо події серйозні, події трагічні».

    Цілому 10-хвилинному відео ні митрополит УПЦ МП Павло, ні неназваний священник не каже, що війну проти України розпочала росія і саме вона напала і воює з нами.

    Нагадаємо, 13 листопада священник ПЦУ Михайло Омельян опублікував відео на якому чутно, як у Києво-Печерській лаврі віряни УПЦ МП співають пісню про «захист Росії» Богородицею. Відео, яке йому надали студенти Київської Православної Богословської Академії. Пізніше у СБУ і Нацполіції повідомили, що вже працюють над відео з Печерської лаври, де співають «Звон плывёт над Россиею». Міністр Ткаченко заявив, якщо відео про “Матушку-Русь” автентичне, послідують процесуальні дії щодо очільників УПЦ МП.

    Єпископ УПЦ МП

    Найсвіжіше

    Популярне