Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ подарував папі Римському шматок російської міни, що пошкодила храм в Ірпені

    Папа Франциск 7 листопада 2022 р прийняв у Апостольському палаці у Ватикані Главу Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава, який перебуває з робочим візитом в Апостольській Столиці. Це перший візит Києво-Галицького Верховного Архиєпископа після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну.

    Блаженніший Святослав повідомив про страждання українського народу та служіння Церкви під час війни. Першоєрарх підкреслив неприйнятність мирних пропозицій, які включають заперечення права на існування українського народу та держави в її міжнародно визнаних кордонах.

    Папа Франциск в свою чергу представив зусилля Святого Престолу, спрямовані на те, щоби покласти край війні та сприяти встановленню справедливого миру. Про це повідомляє Радіо Ватикану з посиланням на Секретаріат Глави УГКЦ в Римі.

    Зазначається, що Блаженніший Святослав привіз у подарунок Святішому Отцеві шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені, як символічний дар, що нагадує не тільки про одне з перших «міст-мучеників», але також через те, що схожі шматочки виймаються із тіл військових і цивільних, зокрема, дітей, що є видимим знаком знищення та смерті, які війна несе кожного дня.

    За словами Глави УГКЦ, папа запевнив у тому, що перебуває поруч і молитві та в конкретних діях. з украхнським народом.

    У повідомленні секретаріату також зазначається, що папа наголосив на зусиллях Святого Престолу, спрямованих на те, щоби покласти край агресії та сприяти настанню справедливого миру.

    Блаженніший Святослав, у свою чергу, сказав, що бажає донести до папи волання українського народу. Він також розповів папі як Церква підтримує народ в умовах війни, про свої відвідини спільнот, які постраждали від війни у центрі, на сході та півдні країни.

    Святішому Отцеві також було представлено душпастирський план на 2023 рік, у центрі якого служіння найслабшим, прийняття та супровід переміщених осіб, лікування ран, завданих війною. Верховний Архиєпископ вказав на колоніальний вимір війни проти України.

    Глава УГКЦ подякував папі за все, що було зроблено для того, щоби зупинити війну, чинити посередництво для миру, звільнити полонених і заручників, організувати загальну солідарність Католицької Церкви на підтримку страждаючого українського народу.

    Найсвіжіше

    Популярне