Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся зі священником і парафіянами Київщини, які приєднались до ПЦУ

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 11 серпня 2022 року зустрівся у своїй резиденції зі священником і представниками релігійних парафій Київщини, які на загальних зборах прийняли рішення послідувати Томосу про автокефалію і долучитися до Православної Церкви України.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Зокрема до ПЦУ завітали настоятель та представники громади Святителя Миколая Чудотворця села Мартусівка Бориспільського району Київської області.

    Митрополит Епіфаній подякував громаді за прийняття важливого рішення, побажав наснаги й Божого благословення і вручив настоятелю – священнику Валентину Верповському антимінс, служебник та іменну єпітрахиль.

    «Попри міфи, які намагаються розповсюджувати, немає ніяких справжніх, чи то канонічних перепон, щоби бути разом в єдиній помісній Православній Церкві. І ви показали хороший приклад втілення цього на практиці. Тож нехай Господь надихає вас і дає сили на подальші добрі звершення задля нашої єдності й наближення перемоги над російським агресором», – сказав митрополит Епіфаній.

    Окрім того, предстоятель ПЦУ зустрівся з представником громади святого архістратига Михаїла села Михайлівка-Рубежівка Бучанського району Київської області Миколою Дворником. Пан Микола розповів Предстоятелю, що переважна більшість громади (понад 75%) висловилася за долучення до Православної Церкви України.

    Його Блаженство подякував гостю за візит, вручив йому відповідне розпорядження та закликав на громаду Господнє благословення.

    У зустрічі також взяли учать секретар Київської єпархії протоієрей Михаїл Лесюк та благочинний Бориспільського благочиння протоієрей Ігор Марцін.

    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ
    Exit mobile version