Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    У РФ батальйони на війну в Україну набирають уже з учителів

    В Ульянівській області РФ добровольчі батальйони для війни в Україні набирають викладачів та вчителів.

    Про це повідомляє російський Telegram-канал Baza.

    Так, військовий комісаріат Ульянівської області попросив керівників середніх навчальних закладів “сприяти” у пошуку нових контрактників.

    “Набирати добровольців хочуть безпосередньо з викладачів – ними ж укомплектують іменні батальйони “Свіяга” та “Сімбірськ”, які незабаром вирушать до України”, – йдеться у повідомленні.

    Загалом обом батальйонам потрібно 400 бійців. На викладачів, які побажали до них приєднатися, чекає контракт терміном від півроку, а також щомісячна зарплата від 220 тисяч рублів та одноразова виплата у 100 тисяч рублів зверху.

    При цьому для звичайних жителів Ульянівської області умови набагато менші – в регіональних газетах їм пропонують поїхати на “спецоперацію” з оплатою від 30 тисяч рублів на місяць.

    Як повідомлялося, аналітики Інституту вивчення війни назвали чотири області у Росії, у яких формують добровольчі батальйони для війни в Україні. Це Новосибірська, Саратовська, Ульянівська та Курганська області.

    При цьому Росія під час прихованої мобілізації могла набрати понад 30 тисяч добровольців на війну проти України. Більшість із них не мають військового досвіду.

    Exit mobile version