П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    У центрі Олександрії хочуть збудувати храм ПЦУ

    Чотири постійні депутатські комісії Олександрійської міської ради на своєму спільному засіданні погодили питання спорудження храму Православної Церкви України в центрі міста Олександрії.

    Про це пише інформаційне агентство Новий громадянин.

    Майже десять років віряни української церкви не можуть отримати землю для побудови храму. Ініціатори проєкту говорять, що це лише перший крок до того, щоб місто отримало можливість побудувати українську церкву не на околицях міста, а в самому центрі Олександрії.

    Розглянувши звернення Благочинного Олександрійського району Кропивницької єпархії Православної Церкви України Сергія Ярового, депутати одразу чотирьох постійних комісій своїм рішенням погодили проєкт міської ради з цього питання. Відповідне рішення ухвалено 1 липня.

    Про що йдеться в тексті проєкту?

    Як зазначено у проєкті, текст якого є у розпорядженні журналістів ІА «Новий громадянин», депутати зобов’язують виконавчі органи ради вирішити питання регулювання земельних відносин, які мають на меті надання земельної ділянки для спорудження церкви релігійній організації «Релігійна громада Преображення Господнього Кропивницької єпархії Православної Церкви України м. Олександрія» на території скверу Юрія Кравченка.

    Як зазначено у тексті проєкту, підтриманого комісіями, вирішення питання має включати упорядкування скверу як території рекреації, включно з озелененням, використанням території для релігійних потреб, потреб громадських інтересів, забезпечення сталого розвитку території, увічнення пам’яті засновника міста Олександрі – козака Миргородського полку Гетьманщини Грицька Усика, а також для створення сприятливого середовища для задоволення культурних та духовних потреб жителів громади.

    Цей храм може з’явитись як частина рекреаційно-історичної та культурно-просвітницької території в сквері Кравченка, навпроти приміщення міської ради та на розі центрального проспекту і вулиці Першотравневої (історична назва — Поштова).

    Тепер проєкт рішення мають винести на чергову сесію міської ради.

    Exit mobile version