Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Всесвітня Рада Церков засудила використання «релігійної мови» для виправдання війни в Україні

    Світової Рада Церков засудила використання «релігійної мови» для виправдання війни в Україні, при цьому сама заява не містила прямого засудження російського вторгнення в Україну.

    Всесвітня рада Церков заявляє, що війна з убивствами та всіма іншими сумними наслідками, які вона тягне за собою, несумісна з самою природою та волею Бога щодо людства і суперечить фундаментальним християнським та екуменічним принципам і відкидає «будь-яке зловживання релігійною мовою та авторитетом для виправдання озброєної агресії», – йдеться у публічній заяві, опублікованій на сайті організації.

    Також ВРЦ назвала війну рф проти Україн провалом дипломатії і незаконним вторгненням.

    «Ми по-християнськи солідарні з усіма, хто страждає у цьому конфлікті. Наші серця сумують про те, що після восьми років невирішеної кризи та конфлікту у східних регіонах України 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала незаконне вторгнення на територію свого сусіда, суверенної держави. Ця трагічна подія є жахливим провалом дипломатії, відповідальності та зобов’язань перед міжнародним правом», – йдеться в заяві.

    Також Всесвітня рада Церков заявила, що «конфлікт супроводжується масовим поширенням зброї у регіоні, але зброя неспроможна забезпечити вирішення цієї кризи; єдине реальне рішення – “шукати світ і добиватися його”».

    «Наслідки цього конфлікту також загрожують багатьом мільйонам людей, які і без того відчувають нестачу продовольства, зазнати голоду у кількох країнах світу, спровокувати широкомасштабну соціальну і політичну нестабільність, зруйнувати архітектуру міжнародної безпеки, створену після Другої світової війни, спровокувати нову глобальну гонку озброєнь і прискорити кліматичну катастрофу в той час, коли країни світу нарешті мають об’єднатися для протистояння цій загальній екзистенційній загрозі, щоб обмежити глобальне потепління до 1,5°C».

    Exit mobile version