Понеділок, 17 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з митрополитом Бельгії Афінагором

    Адміністрацію бельгійської митрополії в Брюсселі у середу опівдні відвідав митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час його перебування в європейських інституціях. Візит відбувся на запрошення єпархії.

    Предстоятеля Української Православної Церкви тепло зустріли бельгійський митрополит Афінагор та працівники центрального управління митрополії. Митрополит Епіфаній помолився у митрополичій каплиці, а потім мав коротку зустріч митрополитом Бельгійським, повідомляє orthodoxia.info

    Там він мав нагоду поінформувати митрополита Бельгії та його соратників про критичну ситуацію в Україні та дуже важкі умови війни, а також бути поінформованим про становище Православної Церкви в Бенілюксі, душпастирську опіку митрополії та турботу місцевих органів влади та активістів про біженців, які прибувають в Бельгію.

    Митрополит Бельгії подякував предстоятелю ПЦУ за почесний неофіційний візит, запевнив у повній підтримці проблем Української Церкви та у тому, що біженців з України прихистили у зручних умовах, які, відповідно до Томосу про автокефалію ПЦУ, перебувають у юрисдикції єпархій Вселенського Престолу.

    Митрополит Бельгії побажав, щоб разом із негайним припиненням бойових дій відбулося примирення та єднання усіх православних Церков в Україні.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній бере участь у візиті релігійних діячів України до Європи. Виступаючи в Берліні він сказав, що українцям давали кілька днів до поразки, але ми боремося вже понад три місяці – і будемо боротися далі.

    Фото: orthodoxia info

    Найсвіжіше

    Популярне