Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Болгарської Церкви виступив проти назви Охридської архієпископії, оскільки вона «належала» Болгарії

    Єрарх Болгарської Православної Церкви митрополит Русенський Наум знову опублікував на своїй сторінці у Facebook свою заяву від травня 2018 року щодо македонської проблеми.

    Як повідомляє doxologiainfonews.com заява була опублікована 19 травня 2022 року без жодних виправлень у тексті, а це означає, що митрополит Наум стовідсотково підтверджує свою думку та позицію з 2018 року по сьогодні, в т.ч. після прийняття в Євхаристійне сопричастя Церкви в Республіці Північна Македонія Вселенським Патріархатом під назвою «Охридська», але не «Македонська», і наступне рішення Синоду Сербської Церкви прийняти Охридське архієпископство в Республіці Північна Македонія.

    «Для нас неприйнятна участь представників Болгарської православної церкви-БП у майбутніх урочистостях в Охриді з нагоди 1000-річчя заснування болгарської Охридської архієпископії, оскільки своєю присутністю там вони зробили б національну зраду, а саме, що нова церковне утворення, назване сьогодні “Македонською православною” “Охридською архієпископією”, створене з політичних причин лише кілька десятиліть тому, за допомогою вищезгаданого святкування закріпить свій статус-кво, привласнивши собі церковну історію болгарського народу», -написав митрополит.

    З усього вищесказаного ясно, що митрополит Наум повністю підтримує сказане ним у травні 2018 року, де він категорично незгодний з тим, щоб Церква в Республіці Північна Македонія мала назву Охридської архієпархії, оскільки, на його думку, це було б “національною зрадою” Болгарії.

    Нагадаємо, 19 травня сербський патріарх Порфирій у соборі святого Савви Сербського в Белграді і Архієпископ Стефан (очільник Охридської Архієпископії) звершили першу спільну літургію після залікування розколу.

    Exit mobile version