П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ США у співпраці з Православною Церквою України продовжують благодійність у час війни

    В той час коли війна в Україні забирає невинні життя мирних жителів; життя українських мужніх воїнів; мрії та прагнення дітей – всесвітня спільнота продовжує надавати Україні гуманітарну, економічну та благодійну допомогу.

    У тісній співпраці з Православною Церквою України Українська православна церква США продовжує надавати гуманітарну допомогу військовим госпіталям, сім’ям поранених воїнів та народу України в найзруйнованіших агресією російських військ районах.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт УПЦ США.

    Відповідаючи на заклик про потребу медичних машин та транспортних автомобілів меншого розміру, УПЦ США ​​профінансувала та придбала 10 додаткових мобільних автомобілей, які обслуговуватимуть потреби перевезення поранених та доставки гуманітарної допомоги в найбільш спустошені райони у східній частині України.

    Придбані транспортні засоби отримав Блаженніший Митрополит Епіфаній – Предстоятель ПЦУ, а також від імені духовенства і вірних УПЦ США ​​благословив і передав мобільні одиниці до медичних військово-польових госпіталів.

    Крім того, благодійні фонди УПЦ США продовжують фінансувати постачання харчів для біженців у Дніпровських обласних відділеннях. Прозорим розподілом гуманітарної допомоги курує митрополит Донецький і Маріупольський Сергій (Горобцов) разом із духовенством та волонтерами.

    На Харківщині УПЦ США ​​продовжує фінансувати групу волонтерів (під керівництвом Валерія Бичкова), які, ризикуючи своїм життям, щодня доставляють найнеобхідніші медичні та матеріально-технічні засоби до Харківського району та жителів знищених будинків та частин міста.

    Остання благодійна діяльність УПЦ США – забезпечення продовольством та матеріально-технічним забезпеченням біженців та жителів міста Костянтинівка.

    Нагадаємо, УПЦ США зібрала 1,9 мільйона доларів для постраждалих українців та продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні

    Exit mobile version