П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    Церковна громада на Чемеровеччині покинула Московський патріархат

    З початку повномасштабної російської агресії проти України до складу Православної церкви України все активніше переходять громади Московського патріархату. 20 квітня, парафія у селі Сокирниці на Хмельниччині добровільно приєдналася до ПЦУ.

    «Відбулося зібрання церковної громади села Сокиринці. Парафіяни вирішували питання про перехід до Православної церкви України», — йдеться у повідомленні Чемеровецької тергромади на сторінці у Фейсбуці, передає ye.ua

    Згідно з законодавством, кожна громада має право зміни своєї юрисдикції.

    Нагадаємо, 13 квітня релігійна громада церкви Різдва Христового, що у Чемерівцях, Хмельницької області, провела збори для розгляду питання про вихід зі складу УПЦ МП. Після виступу настоятеля храму та активних прихожан, присутні на зібранні прийняли рішення про перехід у Православну Церкву України.

    10 квітня Релігійна громада Свято-Параскевського храму, що у селі Білеве приєдналася до Православної Церкви України. Місцевий священник УПЦ МП відмовився підтримати громаду. Також парафії у селах Добрин та Шекеринці, що на Хмельниччині, вийшли з складу Російської церкви, та керуючим Хмельницькою єпархією ПЦУ, єпископом Павлом, були офіційно прийняті в лоно Православної Церкви України.

    Exit mobile version