Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Парафіяни ПЦУ в селі Михальча зайшли у свій храм після трьох років закриття

    10 квітня, о 7-й годині ранку парафіяни Храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ села Михальча зібралися на недільне Богослужіння на території місцевої церкви.

    Богослужіння звершував настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ села Михальча отець Віталій. У руках люди тримали великий синьо-жовтий стяг.

    Пізніше парафіяни ПЦУ потрапили у свій храм, на який вони мають повне право, адже виграли всі суди, — повідомляє bukinfo.com.ua та сторінка парафії ПЦУ в Михальчі.

    Натомість в прихильників РПЦвУ в с. Михальчі немає жодних юридичних підстав на володіння церквою, та перебування на території, а всі судові справи подані ними програні, через відсутність в ЄДР юридичної особи яку вони вказують як позивача.

    Вважаємо, що ніякі переговори з духовенством російської церкви в Україні не можуть відбуватися, що стосується ситуації в Михальчі, оскільки перемога проукраїнських сил над промосковськими загарбниками церкви не може викликати підстав для пошуку компромісів, нейтрального статусу тощо, особливо під час війни, коли гинуть тисячі наших громадян.

    Нагадаємо, священник ПЦУ Віктор Мартиненко прокоментував дії священника УПЦ МП в Михальчі. Також у Московському патріархаті на Буковині заявили, що їх окуповує не Росія, а Православна Церква України. Крім цього Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ МП, заявила, що не бачить різниці між діями ПЦУ і окупантів

    Фото: Галина Єреміца

    Exit mobile version