Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Кардинал Краєвський особисто привезе в Україну другу карету швидкої допомоги – дарунок папи

    Кардинал Конрад Краєвський («папський збирач милостині») вже втретє прибуде в Україну. Цього разу до Києва він особисто доправить ще одну машину швидкої допомоги з новим обладнанням.

    “За дорученням папи Франциска кардинал Краєвський вирушає в третю подорож в Україну. Здійснить її знову за кермом карети швидкої допомоги”, – йдеться у повідомленні Радіо Ватикану.

    “Передаючи цю швидку допомогу, папа Франциск прагне віддячитись чоловікам та жінкам України, зранених війною, та засвідчити свою прихильність. Коли хтось поранений, хворий, людина у важкому стані буде перевозитися каретою швидкої допомоги, то зможе відчути обійми папи, який хоче обмити та поцілувати ноги братів і сестер, що страждають від несправедливого насильства війни”, – йдеться у повідомленні.

    В інтерв’ю для Радіо Ватикану папський розподілювач милостині зазначив, що цей візит відбуватиметься в особливому контексті, яким є Великий Тиждень, протягом якого Церква переживає страсті та смерть Ісуса, але який завершується Його славним воскресінням. І саме в цей особливий для християн період Святіший Отець хотів виразити свою особливу близькість з українським народом.

    “Саме в цей час Святіший Отець дуже хотів, щоб я був в Україні, в Києві. Цього разу я постараюся доставити до Києва другу карету швидкої допомоги, дуже добре оснащену та повністю нову, отриману із заводу в Флоренції, до якої обладнання передала також лікарня “Дитятка Ісуса”. Я би хотів передати її одній із лікарень у Великий Четвер”, – сказав кардинал Краєвський, пояснюючи це бажанням літургійним значенням – спогад про омивання ніг.

    “Святіший Отець через цей жест дарування карети швидкої допомоги хоче обійняти всіх, сказати, наскільки любить, адже “швидка” рятує життя. І Папа молиться за життя України, за воскресіння України”.

    Кардинал Краєвський розповів, що планує провести Пасхальне Тридення з Нунцієм, який протягом цих днів через обстріли перебував у підвалі. Плануються богослужіння в різних храмах. За словами кардинала, “радісне пасхальне свято охопить віруючих в Україні, бо після страждання завжди настає світанок воскресіння”.

    Exit mobile version