П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    Зеленський про бомбардування Успенського собору Росією: “Ось так він захищає свою церкву!”

    Президет України Володимир Зеленський вкотре наголосив на необхідності закрити повітряний простір над Україною задля безпеки.

    Про це глава держави сказав у розмові з представниками світових ЗМІ в пресцентрі Офісу президента в Києві.

    “Важливіший крок для нас – це запровадження закриття неба над Україною. Через постійні бомбардування немілітарізованої інфраструктури. І ви можете вийти і побачити. Ви вже бачите Успенський собор. І в чому знаєте така трагічна іронія: президент Російської Федерації сказав, що дуже багато викликів націоналізму, що ми придушуємо, ми – мається на увазі Україна, що одна церква придушує свободу іншої церкви. А саме говорив про Московський патріархат. І я говорив тоді, що у нас багато різних церков. І всі вони рівні. І немає особливих відносин до тієї чи іншої церкви. І ось вам відповідь. Бомбардування біля Успенського собору.

    Російська бомба випущена на церкву Московського патріархата. Ось так він захищає свою церкву, про яку він каже, що вона їх. Хоча я вважаю, що вони всі українські. Тобто бомбардування! Там повилітали всі вікна. Я не знаю про жертви, у мене немає статистики. Але ось вам відповідь в чому цинізм”, – сказав Зеленський.

    Нагадаємо, снаряд окупантів влучив в Успенський собор Харкова, де укривались люди. 

    Exit mobile version