Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    «Наша Церква завжди була, є і буде з народом», – митрополит Епіфаній

    3 лютого митрополит Київський і всієї України Епіфаній святкував річницю інтронізації та дня народження. Предстоятель Православної церкви України подякував за теплі вітання і запевнив, що ПЦУ завжди була і є з народом.

    «…Ваших теплих, добрих побажань і привітань було дуже багато і вони направду зігрівають в цей зимовий день. Сердечно вдячний усім вам за добрі слова, за ваш час та увагу. Нехай Господь повертає до вас це добро сторицею», – написав у Facebook Його Блаженство, дякуючи за привітання.

    «Наша Церква завжди була, є і буде з народом. Ми знаємо, бачимо, чуємо і переживаємо всі його радості й біди, здобутки і втрати, перемоги і випробування. Ми їх поділяємо, а не просто спостерігаємо звіддаля. Нам болить, нам не байдуже. Ми згуртовані, а не розділені. Ми не закрита спільнота, а відкрита Церква. Ми молоді, активні й сильні – насамперед, духовно. А це – найкраща запорука успіху і перемоги. Тож вперед до нових перемог, з Богом у душі та надією в серці!», – підкреслив предстоятель ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній нагадав, що минуло три роки з часу його інтронізації, як предстоятеля Православної церкви України – нашої помісної автокефальної Церкви, яка має понад тисячолітню історію.

    «В молодому віці Бог і соборне рішення архієреїв поклали на мене хрест Предстоятельства – я з великою відповідальністю та смиренням прийняв його і з честю та гідністю його нестиму на благо Церкви й українського народу», – додав він.

    Його Блаженство запевнив, що сповнений сил, натхнення й віри в те, що ПЦУ торує правильний шлях.

    «З милості Божої ми маємо свою рідну, незалежну і визнану помісну Церкву, яка постала не за приписом чи з примусу, а як результат вільного єднання і братерства, славно увінчавши таким чином багатовікові прагнення і мрії наших прабатьків. За ці три роки ми змогли не лише зберегти єдність і згуртованість, але й суттєво примножили нашу церковну родину, повернувши багатьом нашим братам і сестрам розуміння історичної необхідності єднання всіх православних українців навколо Київського престолу. Недарма, за останніми дослідженнями, Православна церква України – найчисельніша релігійна спільнота в нашій державі з найвищим рівнем суспільної оцінки та адекватного реагування на виклики сучасності», – зазначив митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, єрархи Вселенського Патріархату взяли участь в урочистостях з нагоди річниці інтронізації митрополита Епіфанія. Також ПЦУ привітала митрополита Епіфанія з річницею інтронізації та днем народження.

    Найсвіжіше

    Популярне