Неділя, 30 Червня, 2024
Бiльше

    У РПЦ вигадали історію про «рейдерське захоплення» в селі Зачернеччя на Волині. Селяни просять молитись

    У селі Зачернеччя на Волині організувалась парафія Православної церкви України. В селі також діє громада Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП). Та після пропозиції з боку ПЦУ запровадити почергове Богослужіння, представники РПЦвУ вигадали історію про “рейдерське захоплення” храму.

    Про це 31 січня Духовному Фронту України повідомили місцеві жителі із села Зачернеччя на Волині.

    «Два місяці тому у нас в селі, організувалась парафія Православної церкви України, до складу якої почали приєднуватися віряни РПЦ. Селяни на чолі зі священником ПЦУ отцем Богданом Здроком облаштували молитовну кімнату (церкву), на другому поверсі в приміщенні сільської ради. Кімнату підняли з руїни, щоб було де молитися і принести саме сокровенне перед лице Господнє. Люди поділилися на дві групи, одні підтримують помісну церкву України, а другі – Російську Церкву. При цьому, в РПЦ самі готують на себе провокації, щоб дуже високо виглядати в очах оточуючих», – розповідають місцеві мешканці.

    «Особливо напружилися стосунки після свята Водохреща (Богоявлення), коли священник ПЦУ о. Богдан Здрок запропонував почергове богослужіння у храмі, в якому на цей час перебуває громада РПЦ. В засоби масової інформації полилися потоки бруду в бік священника ПЦУ Богдана Здрока, парафіян ПЦУ та предстоятеля Української Церкви блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Віряни РПЦ вигадали історію про рейдерське захоплення», – кажуть селяни.

    Вони також попросили молитовної підтримки, через нелегку ситуацію з представниками Російської Церкви в їхньому селі.

    «Церква ПЦУ іде в мирі і любові, в лагідності Духа Святого та в покорі. Просимо підтримати нас молитвами дорогі брати і сестри Помісної Христової церкви, щоб Господь укріпив наш дух, дав сили і мудрості відстоювати своє рідне українське те що Бог, заклав з початків світу. Не знаючи історії України, прихильники РПЦ не хочуть цікавитися своїм українським та історією її церкви, всіляко підтримуючи московського патріарха Кіріла і його прибічників. Народе український вставай з колін! Перестань схиляти чоло перед Москвою!», – закликають селяни із Зачернеччя.

    Парафіяни ще не голосували за перехід до ПЦУ, але в селі вже є багато бажаючих приєднатись до Української Церкви і вийти з-під Московського патріархату.

    «Ще голосування не було – але є багато бажаючих. Є залякані російським священником і його прихильниками. Він лякає вірян, які хочуть перейти в ПЦУ, що цей перехід є “гріх”, який не змиє ні смерть, ні кров. Російський священник Володимир у відкриту каже підтримувати російську церкву. Яка духовна сліпота. А наша церква хоче зустрітися з Богом і мати життя вічне. Щоб зрозуміти Бога то потрібно слухати писання на своїй рідній мові, яку дав наш Творець», – розповіли Духовному Фронту України селяни із Зачернеччя.

    Найсвіжіше

    Популярне