Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    На Синоді Александрійської Церкви обговорюватимуть вторгнення РПЦ в Африку

    Зосередившись на місіонерській діяльності, а тим більше на гострому питанні вторгнення РПЦ на територію Александрійської Церкви у Африці, Александрійський Патріархат проведе 10 до 12 січня засідання Священного Синоду.

    Про це повідомляє panorthodoxsynod.blogspot.com

    Священний Синод скликається через рішення Російської Православної Церкви створити “Московський екзархат” в Африці. Першим питанням, яке обговорюватимуть в перший день Синоду, яке представить митрополит Камерунський Григорій, стосуватиметься вторгнення православних Церков на африканський континент і матиме особливе значення. Після цього відбудеться обговорення цього питання за участі всіх єрархів Александрійського престолу.

    На другий день Синоду ще одним важливим питанням стане розрахунок заробітної плати духовенства в Африці, який представить митрополит Зімбабве і Анголи Серафим.

    Місія стане однією з головних тем, яку обговорять члени Священного Синоду Александрійського патріархату на третій день його засідання, а єпископ Арушський Агафонік виступить із доповіддю про всі виклики, створені пандемією COVID-19.

    Також зазначимо, що Александрійський патріарх підіб’є підсумки роботи Патріархату у 2021 році, а від імені всіх членів Синоду до патріарха звернеться перший за порядком єрарх. Священний Синод завершиться вдень у середу, 12 січня.

    Нагадаємо, 29 грудня 2021 року Синод РПЦ постановив прийняти до себе «102 клірики Александрійського Патріархату з восьми країн Африки, згідно з поданими проханнями». У РПЦ заявляють, що клірики з Африки нібито самі попросились до Московського патріархату, через  згадування патріархом Александрійським імені предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія, що є визнанням ПЦУ. 

    У Александрійській Церкві висловили «найглибший сум» з приводу цього рішення РПЦ. Пізніше патріарх Александрійський Феодор сказав про РПЦ так: «Нехай простить їх Бог».

    Предстоятель Кіпрської Церкви засудив вторгнення РПЦ в Александрійську Церкву.  «Я вважаю це найбільшою помилкою Москви», — наголосив архієпископ Хризостом.

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній впевнений, що створення екзархату РПЦ у Африці — це помста за визнання ПЦУ.

    Exit mobile version