Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський звернув увагу на демографічну проблему, коли люди замість дітей заводять домашніх тварин

    Папа Римський Франциск заявив, що якщо люди замість дітей заводять домашніх тварин це виливається в «демографічну зиму».

    «Не треба боятися обирати дорогу всиновлення, брати на себе “ризик” прийняття», – сказав папа Франциск, звернувши також увагу на те, що поряд із сирітством, існує також і протилежне явище, що вилилося в демографічну зиму, коли пари не мають дітей не тому, що не можуть, а тому, що не хочуть, а їхнє місце займають домашні тварини, повідомляє vaticannews.va

    «Так, мати дитину – це завжди ризик, чи йдеться про народжену чи про усиновлену. Але ще ризикованішим є не мати її. Більш ризикованим є заперечувати батьківство, заперечувати материнство, як реальне, так і духовне», – додав папа, звернувшись з окремим закликом до інституцій, аби вони, не занедбуючи необхідну пильність, також спрощували процедури усиновлення, щоби могла здійснитися мрія багатьох дітей, які потребують сім’ї.

    Свої роздуми Святіший Отець завершив молитвою до Святого Йосифа за те, щоби ніхто не почувався позбавленим батьківських уз і за його опіку над сиротами та над сім’ями, що прагнуть мати дитину: «Святий Йосифе, ти, що полюбив Ісуса батьківською любов’ю, будь близьким до всіх дітей, які не мають сім’ї та прагнуть тата і мами. Підтримай пари, які не можуть мати дітей, допоможи їм через це страждання відкрити більший проєкт. Учини, щоб нікому не бракувало дому, стосунків, особи, що піклується про нього чи про неї, і зціли від егоїзму тих, які закриваються перед життям, аби навстіж відчинили двері для любові».

    Нагадаємо, посол України у Ватикані Андрій Юраш розповів про майбутній візит понтифіка до України. Також папа Римський просив Ісуса зупинити поширення “метастаз злоякісного конфлікту” в Україні.

    Exit mobile version