Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    В Ізраїлі знайшли кільце з одним із найстародавніших зображень Ісуса

    Ізраїльські археологи виявили на місці стародавньої аварії корабля біля порту Кесарії золоте кільце римської епохи з ранньохристиянським зображенням Ісуса. Кільце прикрашене зеленим дорогоцінним каменем, на якому вирізано фігуру хлопчика-пастуха, що несе на плечах вівцю.

    Фігура, мабуть, символізує Ісуса Христа, який в Євангеліях називає себе «Добрим пастирем», повідомляє BBC.

    Згідно з Біблією, місто Кесарія була домом для однієї з перших християнських громад і саме там апостол Петро хрестив римського центуріона Корнилія.

    Серед останків затонулих кораблів археологи також знайшли статуетки римської епохи у вигляді орла і театрального актора в комічній масці, бронзові дзвони, призначені для захисту від злих духів, сотні срібних і бронзових римських монет середини III століття і великий скарб срібних монет початку XIV століття.

    Розкидані по морському дну останки корпусів кораблів та вантажу, який вони перевозили, археологи виявили на глибині близько 4 метрів біля середземноморського узбережжя Ізраїлю.

    «Судна, ймовірно, стояли на якорі поблизу і були розбиті штормами», – кажуть археологи.

    Традиція і зображати Христа у вигляді юнака-пастуха з вівцею на плечах сходить до ранніх віків християнства / GETTY IMAGES
    Exit mobile version