П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл, який більшість часу проводить у самоізоляції, закликав не боятись заразитись коронавірусом у храмі

    Очільник Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) під час проповіді у храмі Христа Спасителя заявив, що імовірність зараження коронавірусом у церкві мінімальна.

    Першоєрарх РПЦ, який, до слова, більшість свого часу проводить у режимі суворої самоізоляції, фактично заперечив власні ж слова минулорічної давнини, коли переконував вірян утриматись від відвідування храмів, щоб уповільнити темпи поширення небезпечного вірусу.

    “Жалкую про те, що обставини, пов’язані з пандемією, звісно, скорочують кількість вірян, які відвідують храми. Це зрозуміло, хтось остерігається захворіти, хоча, звісно, менше всього потрібно боятись захворіти у храмі”, – цитує “Credo press” слова Моспатріарха.

    Низька імовірність зараження у церквах, на думку патріарха Кіріла (Гундяєва), пов’язана з тим, що в храмах присутня благодать Божа, а також, нібито діє особливий порядок, щоб люди уникали близького контакту один з одним.

    Нагадаємо, починаючи з жовтня минулого року патріарх Кіріл (Гундяєв) дотримується режиму суворої самоізоляції. Російський першоєрарх практично весь час перебуває у обителі на честь Алєксандра Нєвского, відомої як об’єкт “Скит”, що перебуває під охороною ФСО РФ.

    Моспатріарх практично не відвідує публічні богослужіння та не здійснює візити до єпархій, не зважаючи на той факт, що 2 березня 2021 року Московська патріархія повідомила про успішну вакцинацію першоєрарха.

    Exit mobile version