Бiльше

    Раптово помер капелан ПЦУ Анатолій Канівець, який служив на Полтавщині

    25 листопада раптово на 56 році життя помер священник Полтавської єпархії Православної церкви України військовий священник (капелан), настоятель парафії у селі Смотрики отець Анатолій Канівець.

    Про смерть капелана повідомив єромонах Іоан (Луценко) та Полтавська єпархія ПЦУ.

    «..Він пробув декілька ротацій в АТО у ЗСУ, а також декілька місяців на передовій у Правого Сектора», – розповів єромонах про померлого священника.

    Анатолій Канівець народився 5 вересня 1965 року в с. Ланна Карлівського району Полтавської Області. Після закінчення школи працював музичним керівником дитячих садків Ланнівського цукрокомбінату. Після служби в армії – художнім керівником району «Красноградський» Харківської області. У 1991-1993 роках навчався в студії підготовки акторських кадрів за спеціальність «Актор-співак-бандурист» і співав у патріаршому хорі Свято-Володимирського собору. Потім працював учителем музики.

    12 грудня 2009 року єпископом Сумським і Охтирським Мефодієм висвячений в сан диякона, а  21 лютого 2010 року – в сан священника.

    У 2014 році призначений настоятелем релігійної громади у селі Михайлівка Машівського району Полтавської області, у 2016 – настоятелем парафії Різдва Пресвятої Богородиці селі Малютинці Пирятинського району. З 2018 року був настоятелем парафії Різдва Пресвятої Богородиці села Смотрики.

    Впродовж 2015-2018 років отець Анатолій Канівець неодноразово брав безпосередню участь як військовий капелан в районі проведення АТО/ООС на Сході України.

    У 2015 році Українською спілкою воїнів-інтернаціоналістів військовий священник Анатолій Канівець нагороджений медаллю «За заслуги» ІІІ ступеня, а у 2017 році нагородою УПЦ КП «За жертовність та любов до України».

    «Священнослужителі та духовенство Полтавської єпархії висловлюють свої співчуття рідним спочилого. Вічна йому пам’ять!», – зазначили в єпархії ПЦУ.

    Exit mobile version