Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Подвійні стандарти РПЦ: У Москві закликали не використовувати релігію проти вакцинації, а в Києві РПЦвУ збирає мітинги

    Вакцинація від коронавірусу не суперечить православному вченню, віруючі не можуть відмовлятися від щеплення з релігійних причин. Таку думку висловив голова синодального відділу РПЦ із взаємин церкви з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда в інтерв’ю на телеканалі RTVI.

    «У цьому питанні <…> немає релігійної складової. Людина не може виправдовувати свою відмову від вакцинації православним віровченням», — заявив Лєгойда, наголосивши, що церква виступає за свободу вибору. Він зазначив, що вакцинація від COVID-19 є головним способом, за допомогою якого можна «протистояти поширенню цієї зарази».

    Тим часом у центрі столиці України під будівлею Верховної Ради відбувся церковний мітинг вірян і священників РПЦвУ проти вакцинації від коронавірусу.

    Експерт Олександр Коваленко відзначав, що поки в Україні проходили антивакцинаторські акції організовані духовенством РПЦвУ, один із найвищих єрархів Моспатріархату розказував про тисячі смертей від коронавірусу в Росії і те, що через високу смертність недоцільно проводити перепис населення.

    Владімір Лєгойда в інтерв’ю також нагадав, що патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) зробив щеплення від коронавірусу. Водночас, нагадаємо, починаючи з жовтня минулого року патріарх Кіріл (Гундяєв) дотримується режиму суворої самоізоляції. Очільник РПЦ практично весь час перебуває у обителі на честь Алєксандра Нєвского, відомої як об’єкт “Скит”, що перебуває під охороною ФСО РФ. А світлини з останньої літургії Кіріла схожі на постановку.

    Exit mobile version