Бiльше

    У РПЦ менше ніж за тиждень від COVID-19 померло шість священників

    У Московському патріархаті менше ніж за тиждень у період з 29 жовтня по 3 листопада померло п’ять священнослужителів. Всі вони заразились коронавірусом і померли через ускладнення.

    Про це йдеться в офіційному телеграм-каналі РПЦ «Коронавірус. Робоча група при патріархові Кірілі».

    1. 29 жовтня від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 33-му році життя помер клірик Троїцької єпархії РПЦ єрей Микола Чемес, штатний священнослужитель Свято-Троїцького кафедрального собору м. Троїцька Челябінської області, Росія.
    2. 30 жовтня від коронавірусної інфекції на 65-му році життя помер клірик Брестської єпархії Білоруського екзархату РПЦ протоєрей Михаил Концевич, настоятель приходу храму святого апостола Іоанна Богослова в селі Черевачиці Кобринського району.
    3. 1 листопада від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 43-му році життя помер клірик Александрівської єпархії єрей Сергей Шахов, штатний священнослужитель храму святителя Афанасія Ковровського міста Петушки, Владимирської області, Росія.
    4. 2 листопада 2021 року, від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 65-му році життя помер клірик Уваровської єпархії єрей Владімірі Авсєєнко, настоятель Космодаміанського храму села Козьмодем’янівка Гаврилівського району, Росія.
    5. 3 листопада від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 63-му році життя помер клірик Рязанської єпархії єрей Владімір Михальцов, настоятель храму на честь святителя Луки Войно-Ясенецького на території військового госпіталю м. Рязані та храму великомученика та цілителя Пантелеймона в Рязані.
    6. 3 листопада 2021 року, від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 63-му році життя помер клірик Сизранської єпархії протоієрей Веніамін Сергєєв, штатний священнослужитель Казанського кафедрального собору м. Сизрані.

    Крім цього у період з 20 по 27 жовтня від коронавірусу померло 11 священників РПЦ і одна ігуменя і одна монахиня.

    Варто зазначити, що у Росії служителі РПЦ закликають вакцинуватись і розповідають про смертність від Covid-19, а в Україні та ж РПЦ протестує проти вакцинації. Зокрема РПЦ в Україні підтримала мітинг антивакцинаторів в день, коли в Україні від COVID-19 померло 720 інфікованих.

    Днями, Центр протидії дезінформації РНБО за результатами аналізу інформаційного поля Telegram-каналів України підтвердив інформаційну операцію РФ, спрямовану на зменшення рівня вакцинації та зростання кількості смертей в Україні. За даними звіту РНБО, суттєву роль у поширенні ідей антивакцинаторства відіграє “одна із церков” – йдеться про РПЦ та РПЦвУ.

    У Раді нацбезпеки підкреслили, що РПЦ в Україні виступає проти вакцин, організувала мітинг під будівлею Верховної Ради 19 жовтня, куди учасники принесли плакати з гаслами: “Вакцинація вбиває”, “Ні медичним експериментам. Захистимо наших дітей”. Також, як вважають організатори та учасники, вакцинація – гріх.

    Також в РНБО звернули увагу на те що РПЦ в Росії навпаки, закликає вакцинуватися, поширює інформацію про види вакцин, розвінчує міфи, пов’язані з ними, та зазначає, що щеплення не є гріхом.

    Exit mobile version